Servicii profesionale de creare site-uri web la cele mai bune preturi.

Stiri


Rezumat întâlnire GeekMeet Mureş - web development, harti geografice, trafic si conversie de php in exe, creare de site14-12-2009

Rezumat întâlnire GeekMeet Mureş - web development, harti geografice, trafic si conversie de php in exe, creare de site

Salut,

astazi m-am gandit sa fac un scurt rezumat al intalnirii GeekMeet decembrie 2009 la care am participat si eu.

Consider ca a fost o intalnire unde s-au putut afla multe informatii interesante, poate chiar unele suplimentare subiectului propus pentru discutie.

A durat prea mult poate aceasta intalnire la ora 10:30 – 15:00, poate pe viitor punctualitatea va fi un lucru la care se va mai lucra pentru astfel de intalniri, de catre organizator.

 

Dar sa trec la subiect.

 

1.       TRAFIC.RO – un reprezentant al aceste companii (bine cunoscute in Romania) a prezentat printre altele si noile inovatii de la traffic.ro si anume api-urile pentru dezvoltatori, api-uri care permit extragerea de informatii statistice cu privire la unele informatii legate de un website in trafic.ro. Ideea este buna, volumul mare de date pe care ei il au este enorm si era pacat sa nu beneficiem si noi dezvoltatorii de un astfel de serviciu care este foarte important in optimizarile SEO. La adresa api.trafic.ro se pot citii mult mai multe informatii despre api-urile de la trafic.

La ora la care scriu aceste comentarii, trebuie stiut insa ca cei de la trafic nu pun la dispozitie inca statistici pe baza de login si parola, astfel incat sa poata fi accesibile si informatile cu caracter privat, informatii care exista si au fost declarate privat de proprietarul site-ului.

Chiar daca dorinta lor este de a oferii un “analytics”, eu consider ca mai au putin de lucru dar sunt convins ca intr-o scurta perioada poate 8 - 10 luni se va realiza.

 

2.       Daca credeati ca exista doar Bing, sau google map v-ati inselat. Exista inca o versiune gen WIKIPEDIA, dar pentru harti si se numeste openstreetmap.org.

Prezentarea a durat peste 1,5 ore deci ar fi mult de povestit. Totusi doresc sa amintesc doar cateva idei:

 

2.1. Informatile in aceasta harta pot fi introduse de catre oricine isi face un cont de membru.

2.2. Pentru evitarea unor probleme de editare (o persoana rau intentionata aduce erori la harta) exista un back-up la nivel de modificare.

2.3. Unele sectiuni ale hartii sunt mult mai bine prezentate decat chiar gmap-ul.

2.4. Harta este intr-o continua dezvoltare. Desi exista multe locuri care nu sunt prezentate in detaliu aici, oricine poate contribuii daca are posibilitatea sa faca un track la locurile prin care merge cu o solutie de GPS sau alta care sa aiba o solutie de track.

2.5. Datele din aceasta harta pot fi folosite dar cu conditia de a preciza un logo de unde provin aceste date.

2.6. Pentru popularea unor destinatii de pe harta se mai organizeza unele “petreceri” intre persoane animate de a cartografia zone si de a le introduce in aceasta harta. Iar o forma a acestei petreceri este aceea de a atribuii cate o zona netrasata a unei sectiuni din oras sau a unei localitati pentru a fi trasata, numita si introdusa in harta principala.

2.7. Iata o sectiune de harta: http://b.tile.openstreetmap.org/12/2327/1448.png

 

3.       Django+Firebird

 

Aceasta prezentare a fost cam saracacioasa, foarte tehnica, si practic nu s-a scos in evident prea mult decat poate: cum sa poti rezolva o situatie tipica in cazul in care cineva doreste sa lucreze cu Django! Ai exact o problema legata de instalarea Django, sper ca n-am scris gresit. Ma asteptam sa se explice de ce Django si nu typo3 sau un framework custom spre exemplu sau de ce s-a comparat cu Drupal aceste Django sau mai putine informatii tehnice si mai mult despre avantaje, etc…?

Sper ca poate va mai exista o continuare la aceasta prezentare.

 

4.      Titanium – Desktop Software Development folosind tehnologii Web

Iata si o informative interesanta aici, posibilitatea de a face aplicatii web care sa fie convertite in fisier .exe. Atentie insa pentru asta este nevoie de un installer (titaniumapp.com/download) care se poate instala pentru mai multe platforme de sisteme de operare. Are incorporat apache, php, extentsii si permite crearea de aplicatii desktop folosiind un limbaj de web: HTML, CSS, Javascript, php.

 

Ce este important la aceasta aplicatie este faptul ca va contine in un singur exe (per fiecare aplicatie in parte) tot ce este necesar ca o aplicatie web sa poata functiona in regim de .exe. Adica are incorporate APACHE, PHP, etc…

In general acest gen de aplicatii este folosit pentru dezvoltarea de solutii la terminale mobile dar nu numai.

 

5.      Veevid – solutii de reclama video prin layere suprapuse peste video-ul initial.

 

Unora nu le place, altora le place, considerand ca este business, parerile sunt impartite. Eu zic sa fie, dar fara sa deranjeze.

Este vorba despre o solutie care permite instalarea unei platforme de  management, filme gen youtube.com, pe server. Aceasta platforma permite upload la filme, cu conversia lor automata in flv. Ideea este insa ca pentru un abonament se face acces la o alta aplicatie veevid care permite suprapunerea de layere peste film, acestea afisand reclame la un moment dat. Reclame declansate pe anumite moment din timp sau pe evenimente.

 

5.1        Interesanta mi s-a parut aici, ideea de a afisa reclame in functie de cuvantul exprimat la un moment dat in film. Spre exemplu daca cineva zice: “casa” sa apara undeva o reclama legata de un credit pentru case.

5.2       De asemenea interesant mi s-a parut dorinta lor de a extinde aceasta formula de reclame dar pe obiecte. Adica, daca apare o casa anume in film sa apara si o reclama.

 

Poate ar fi bine din partea lor si le-am si propus de altfel, sa ofere si un hosting mai ieftin pentru support de filme streaming astfel incat filmele sa se poata uploada la ei pe server iar clientii sa nu mai trebuiasca sa se limiteze cu hosting-ul doar la servere cu support de streaming, ci sa poata hosta site-uri pe servere banale, dar cu stocarea si incarcarea filmelor de pe servere dedicate streaming.

Cei de la veevid au toate soultile gazduite pe serverele amazon.Adauga un comentariu

Raspunsuri si comentarii:

Momentan nu a fost adaugat nici un comentariu.