Servicii profesionale de creare site-uri web la cele mai bune preturi.

Stiri


Link exchange - un pas dificil dar o strategie de optimizare seo a unui website creat foarte importanta02-12-2009

Link exchange - un pas dificil dar o strategie de optimizare seo a unui website creat foarte importanta

După mine personal, unul dintre cele mai dificile lucruri pe care cineva trebuie să le realizeze atunci când cineva doreşte să-şi promoveze site -ul în diverse motoare de căutare în special pe Google, este procesul de "Link Exchange". Folosesc aceasta denumire in limba engleză deoarece mi se pare cea mai potrivită.


După ce un site a fost construit, aşa cum se ştie, urmatoarea mişcare este ca acesta să poată fi găsit cu diverse motoare de căutare (Google, MSN, Yahoo, etc.). Însă ceea ce face ca site -ul să fie atractiv pentru toate SE-urile este popularitatea şi referinţele site - ului pe web.


Să luăm următorul exemplu ( pe care l-am preluat, mi s-a părut foarte bun, de la cineva căruia poate îi datorez începuturile mele de om PRO SEO.)


Cineva scrie o carte, sau orice altceva, dar care este valoroasă prin informaţia ei.


Faptul că un numar tot mai mare de oameni recomanda această carte respectiv autorul ei nu face decât să crească valoarea, credibilitatea şi celebritatea acelei carţi respectiv a autorului.


Ei bine obtinănd pentru site -ul personal cât mai multe astfel de referinţe din partea altor site -uri şi anume: link-uri spre site -ul nostru, vom obţine o relevanţa, popularitate şi credibiliatate tot mai mare nu doar din partea vizitatorilor dar si din partea SE-urilor.


Bineînteles aceste referinţe se obţin datorită calitaţii, unicitaţii conţinutului aflat pe site [carte]. Însă despre aceasta voi scrie altădată.


Aceste link-uri venite dinspre alte site -uri (“incoming links”) se pot obţine însă şi prin alte metode.


Contactând proprietari de site -uri şi propunându-le un schimb de link-uri (Reciprocal exchange). Această abordare se poate face sub diverse forme: email, telefonic, etc.... La înţelegere cu alţi prieteni care au site -uri, etc.


De exemplu pentru Google căt mai multe referinţe spre site -ul nostru înseamnă o relevanţa tot mai mare în căutările pe care vizitatorul le face folosind diverse cuvinte de căutare.


Altă formă de a obţine "incoming links" sunt directoarele (foldere) special destinate stocării link-urilor cu diverse teme: IT, Buisness, Comert, etc... Atenţie însa la site -urile care promovează astfel de directoare, site -urile respective fiind de multe ori suspectate de unele motoare de cautare ca facând parte din aşa cunoscutele "FARM-uri". Un “Open directory project” credibil însă ar fi http://dmoz.org/.


Exist două modalitaţi de a face "Link exchange": "not repciprocal" si "reciprocal". Google vede şi recomandă prin intermediul expertilor că varianta "not reciprocal" este cea mai buna si mai vanată. Ea este însă şi cea mai grea. Unii obţin aceasta prin "paid inclusion process". Adica proprietari de site -uri [A, B, C] plătesc alte site -uri [D,E,F] să pună un link spre site -urile [A, B, C]. Versiunea "reciprocal" este mult mai simpla şi constă într-un schimb reciproc de link-uri între site -uri. Şi aici însa exista anumite exceptii şi precauţii care trebuiesc luate în considerare. Despre aceasta voi scrie altădată însă.


Pentru început eu însă recomand, dacă altfel nu este posibil, să se utilizeze varianta "reciprocal". Dar asa cum recomandă şi alţii, la rândul lor, este bine să se treacă la cealalta variantă după un timp.


Există numeroase programe care faciliteaza acest schimb de link-uri între site -uri, însă trebuie să se acorde atenţie faptului că unele programe sunt luate sub observaţie de motoarele de cautare şi s-ar putea ca site -ul să fie penalizat pentru asta. Dar nu este nimic dovedit pana acum.


Ca o concluzie la toate aceste informaţii doresc să spun că acest process de a aduna referinţe (link-uri relevante) pentru site este unul critic şi are cea mai mare importanţa dupa un alt process cu acelaşi status critic şi anume “Crearea de conţinut calitativ pe site ”.Adauga un comentariu

Raspunsuri si comentarii:

Momentan nu a fost adaugat nici un comentariu.