Servicii profesionale de creare site-uri web la cele mai bune preturi.

Stiri


Despre SEO II - aplicarea de standarde, creare site, observatii si recomandari pentru un site cat mai bine optimizat02-12-2009

Despre SEO II - aplicarea de standarde, creare site, observatii si recomandari pentru un site cat mai bine optimizat

În România se poate observa un flux din ce în ce mai mare de cereri de servicii SEO.


Lumea începe sã vorbească mai mult despre aceasta. Fecare persoana familiarizată cu crearea şi dezvoltarea de website-uri îsi dă seama că nu ajunge să oferi client-ului doar un produs funcţional ci şi un produs care să arate bine atât în faţa utilizatorilor cât şi în faţa numeroaselor search engine-uri.


Starea de sanatate al unui site este dată de mulţi factori, practic fiecare search engine (Ex: Google, Yahoo, MSN) are unul sau mai mulţi factori particulari, care reprezintă indicele de sanatate (statut) pe NET. Voi vorbi şi despre aceasta în alte articole.


Privind însă dintr-un avion (figurativ vorbind) vom observa că există factori care predomină la toate search engine - urile. Amintesc aici: tag-urile, conţinutul, link-urile, cuvintele cheie şi aşa mai departe.


Conform informatilor oficiale de la google exista peste 100 (poate cateva sute) de variabile cu o importanta diferită, fiecare variabila avand un rol particular in pozitionarea unui website in SERP.


De exemplu unul dintre cei mai celebri factori, indici, este PR (Page Rank) inventat de Google. Ce reprezinta acesta şi care este valoarea lui în interiorul Google voi scrie în alt articol.


Totuşi care ar fi primii pasi pentru a construii un SEO cât mai eficient pentru site-ul tău?


Pentru început trebuie ca designul site-ului să fie implementat folosindu-se standardele http://www.w3.org/ , organizatie al cărei principal scop fiind promovarea unor standarde legate de modul cum poate fi construit tehnic un site cat si de anumite principii şi reguli necesare pentru a construi un site deosebit de compatibil cu necesităţile multor persoane care au diferite handicapuri (ex: nevăzători). De o foarte mare actualitate fiind standardele promovate de aceştia pentru construirea site-urilor ce sunt vizualizate pe telefoane mobile, palm, etc.


Site-ul trebuie să fie realizat în totalitate folosindu-se standardele CSS, [X]HTML. Acestea din urma putând fi validate chiar de validatoare aflate pe pagina http://www.w3c.org/.


Ce se castigă construind un astfel de site? Păi, viteza, în comparaţie cu un site construit doar pe tabele, reflectată atât în timpul de încarcare al site-ului pentru utilizator cât şi pentru spideri, un flow al datelor atunci cand sunt parsate sau citite prin aplicaţii cum ar fi „Lynx".


Am vazut la un moment dat o pagină realizată folosind-use elemente de css aplicate pe taguri „div" şi tot o pagina asemănatoare cu elemente de tip tabel?. Era comparată viteza de încărcare. Pagina construită în css s-a încărcat cu 70% mai rapid decât cea construită cu tabele.


CSS ofera şi o eliminare a multor elemente inutile din codul pagini html cum ar fi proprietaţile aduse tagurilor precum şi o economisire în numărul de tag-uri folosite. Iar avantajele pot continua şi spre partea de customizare a unui site. Este mult mai uşor să se rearanjeze elementele în pagină decât să se modifice codul lor sursă.


Tot aplicarea strategiilor css/xhtml sunt de o valoare foarte mare atunci cand se doreste ca site-ul sa fie optmizat si pentru telefoanele mobile.Telefoanele mobile sub nici o forma nu accepta folosirea tabelelor, nu este conform standardelor dedicate acestui segment de piata.Alt pas important este optimizarea site-ului in ceea ce priveste cuvintele cheie, titlul paginii, conţinutul, titlurile link-urilor, etc.


Urmatorul pas ar fi promovarea site-ului prin ceea ce se numeşte „link exchange process" cu alte site-uri.


Bineînteles că mai sunt şi alti paşi dar aceştia vor fi dezbătuţi în articolele următoare. De asemenea paşii amintiţi anterior vor fi şi ei exemplificaţi mult mai pe larg. Am să specific şi unele excepţii ce pot apărea în tratarea lor.


Doresc să subliniez totuşi că respectând aceşti paşi nu înseamnă că un site nu poate să ajungă pe primul loc în SERP (poziţia într-un search engine) dar înseamnă că accesul la acest nivel este mult mai greu.


Dacă site-ul nu este conform standardelor http://www.w3c.org/ el poate avea mulţi vizitatori sau o relevanţă foarte buna într-un SE, însă va avea doar o parte din beneficile normale, de exemplu nu va avea o  viteza de încărcare prea buna.

 

Mult succes în continuareşi la un articol următor să ne întâlnim.Adauga un comentariu

Raspunsuri si comentarii:

Momentan nu a fost adaugat nici un comentariu.