Calendar de lucru

Informatii cu privire la ultimele evenimente PWECMS. Data lansarii unui anumit site, data participarii la o anumita conferinta sau sesiune web development.
Toate le puteti accesa si afla in aceasta sectiune.

 

Cele mai apropiate evenimente web - PWECMS

Al doilea site turistic in Mai

21.05.2012, 14:00

Crearea celui de al doilea site turistic in luna Mai II

Creare site web turistic I

15.05.2012, 11:30

In luna Mai va urma crearea unui site web de turism.

Modificari site plaja.ro, cazari.ro, skihotel

15.02.2012, 14:45

Inceperea modificarilor la site-urile turistice plaja.ro, cazari.ro, skihotels.ro

Lansare smartflytour.ro

07.02.2012, 14:45

Lansarea site-ului turistic http://www.smartflyto​ur.ro.

Acest portal turistic functioneaza pe platforma de baza PWECMSTOUR, si este un site care dispune de noi facilitati SEO respectiv noi functionalitati de baza, necesare pe partea de fronted si admin. Contine unele facilitati noi insa, fața de site-urile precedesoare create pe acest sistem.

Aceste facilitati suplimentare sunt:

 • Optiunea de comentarii asociate la fiecare pagina cu detalii ale unei unitati de cazare. Vizitatorii putand publica pe site opinia lor legata de unitatea de cazare vizitata.
 • O alta optiune estea aceea de a adauga imprejurimi turistice atractive, destinatii aflate la o distanta relativ mica de locul cazarii turistului. Astfel se pot creea scurte pagini de prezentare cu imagini, filme, descrieri legate de atractia turistica aflata in imprejurimea unitatii de cazare.

Creare site web - e-commerce

10.01.2012, 14:50

In aceasta luna am decis creerea unui site web care se ocupa de vanzarea de articole vestimentare pentru tineret folosiind sistemul CMS MAGENTO.

Am ezitat sa fac initial acest site folosiind Magento gandindu-ma ca cel mai probabil nu este mai diferit fața de alte sisteme e-commerce. Totusi la un studiu mai atent am descoperit placuta surpriza sa constat complexitatea si flexibilitatea acestui sistem, flexibilitate in limitele rezonabilului.

Au fost unele provocari legate de acest sistem de cumparaturi online, astfel am facut unele schimbari suplimentare la acest sistem, cele mai multe insa pe partea SEO. Astfel am reusit sa imprim o structura de link-uri mai prietenoasa pentru etichete respectiv alte mici optiuni SEO la partea de sitemap si de reprezentare a produselor in homepage si coloanele din stanga sau dreapta a template-urilor de baza.

Mai multe detalii despre acest sistem Magento si parerile mele personale am sa le expun poate cu o alta ocazie.

Lansarea site-ului turistic www.elitetours.ro

29.07.2011, 07:45

Lansarea site-ului turistic www.elitetours.ro intr-o noua formula atat in ceea ce priveste designul cat si functionalitatea.

Acest portal turistic va functiona pe platforma de baza PWECMSTOUR, si este un site care dispune de noi facilitati SEO respectiv noi functionalitati de baza, necesare pe partea de fronted si admin.

Implementare nivel 2 de link-uri in CMS

23.04.2010, 08:10

Pana astazi sistemul PWECMS a avut 2 nivele de link-uri in site. De astazi are 3 nivele de link-uri fiecare cu un rol unic si bine stabilit din punct de vedere SEO.

 1. Primul nivel fiind cel mai optimizat din punct de vedere SEO, permite crearea de link-uri "ideale" in site, link-uri aplicate oricarei pagini. Link-uri care sunt puse in valoare mai ales si pe telefoanele mobile.
  EX: www.[domeniu].ro/un_site_nou
 2. Al doilea nivel acum se caracterizeaza printr-o structura foarte optmizata SEO acest link avand terminatia .html. De remarcat ca s-a reusit mentinerea acestei structuri de link pe 95% din aria de desfasurare a site-ului.
  Ex: www.[domeniu].ro/un_site_nou-ln234k.html

  Astfel indiferent de functionalitatea paginii: ca este o pagina care contine stiri sau o pagina care prezinta continut simplu sau o pagina care prezinta o categorie de imagini, etc... link-urile spre aceste pagini sunt extrem de optimizate si foarte aspectuoase din punct de vedere estetic.
 3. Al treilea nivel de link-uri care si ele sunt optmizate SEO insa nu au cel mai bun aspect estetic a ramas valabil de la versiunea anterioara  de CMS si este folosit doar cand primele 2 nivele nu pot fi aplicate. In general acest tip de link se foloseste la paginare.

NOU!!!! Introducere de cod php si template-ur

20.04.2010, 13:30

NOU!!! Posibilitatea de adaugare si intergrare prin editorul special wysiwyg de cod php. Este o inovatie care permite incarcarea unor informatii din alte sectiuni ale site-ului si care se reactualizeaza automat. Astfel se poate include intr-o simpla pagina, top-uri de stiri, imagini, oferte, sondaje de opinie, etc.....

Includerea de cod php se poate face usor din editorul special aflat la dispozitie, respectiv se poate multiplica sau copia si in alte pagini.


De asemenea permite si stilizarea informatilor generat de codul php prin creearea unor template-uri ad-hoc direct in editor.

Lansare site: cazare-tenerife.ro

09.04.2010, 10:00
Creare unui site simplu pentru prezentarea unei oferte turistice este posibila si prin cateva pagini simple, galerii de imaginii simple si cateva formulare.

Modificari site emigrareaustralia.com

05.04.2010, 10:00
Update la sistemul de administrare respectiv eliminarea a o serie de modificari gresit facute de o firma de web development si pe care am fost nevoit sa le refac respectiv o serie de functionalitati noi.

Lansare site de prezentare

05.02.2010, 18:35

Un nou site din categoria: site-urilor de prezentare a fost lansat. El se numara printre site-urile construite  in oferta de criza promovata in aceasta perioada.

Durata de realizare s-a incadrat in 2-3 zile (~ 20 de ore) aici fiind inclusa:

 • Analiza si comunicarea cu clientul pe marginea cerintelor acestuia.
 • Conceperea designului.
 • Implementarea designului.
 • Adaptarea functionalitatilor existente la cerintele clientului.
 • Transferul si configurarea site-ului pe server.

Lansare targturism.ro

04.02.2010, 19:55

Website-ul turistic targturism.ro se incadreaza in categoria de site-uri turistice de baza, pe care le dezvolt si pe care le promovez. La un cost mic si intr-un timp scurt este posibila o varianta de site turistic adresat in special agentiilor de turism, sau companiilor care doresc sa promoveze oferte de cazare turisitice.

Update-uri pentru 3 site-uri turistice

20.01.2010, 09:05

Finalizarea modificarilor pentru 3 website-uri turistice la cazari.ro, plaja.ro si skihotels.ro.

S-au efectuat multe modificari de continut si interfata, au fost adaugate multe elemente noi de functionalitate.

Întâlnire GeekMeet Mureş

12.12.2009, 10:00

A 3-a întâlnire GeekMeet Mureş va avea loc sambata 12 decembrie la  ora 10:00 la Hotel Restaurant Darina(Str. Gh. Doja, nr. 177, Tg. Mures).


Ii vom putea auzi pe:

1. Veevid & cum lansezi un proiect open-source – Mihai Sava (Account Manager Brainient)
2. API.trafic.ro - Gabriel Preda (Senior Web-Applications Developer – Netbridge Services)
3. OpenStreet Maps – Asztalos Attila
4. Titanium – Desktop Software Development folosind tehnologii Web – Augustin Coman (Medeeaweb Works)
5. Django+Firebird – Marius Popa


Rezumat al acestei intalnirii poate fi accesat aici: rezumat intalnire geekmeet mures web development